Michiel Eggen

Fysiotherapeut bij De Fysio Specialist
Specialisatie: Manuele Therapie
Expertise: BPPD duizeligheid, voet en steunzolen, rug, nek, schouder, complexe klachten
AGB-code: 04111705
BIG-nummer: 69909143204

Meer over Michiel

Geboren en getogen in Leiden, is hij al bijna 15 jaar werkzaam in de fysiotherapie. In 2007 studeerde Michiel af als Fysiotherapeut aan de Internationale Hogeschool Thim van der Laan, waarna hij in 2011 zijn Master Manuele Therapie behaalde. Daarnaast houdt hij met behulp van cursussen zijn kennis up-to-date.

Michiel houdt zich veel bezig met de functie van gewrichten. Als Manueel Therapeut vind Michiel het belangrijk dat de patiënt geen angst heeft voor het ‘kraken’. Hij gelooft in het geven van een goede uitleg en het gebruik van rustige technieken, waardoor zijn patiënten echt de waarde van manuele therapie ervaren. Deze methode past hij toe op alle gewrichten van het lijf. Veel bewegingsfunctieklachten vinden hun oorsprong in de wervelkolom. Vandaar dat er vaak speciale aandacht is voor het behandelen van deze wervelkolom.

Sinds 2014 is hij ook de officiële importeur van het concept steunzolen van Step Flex. Dit geeft vaak een mooie aanvulling op de behandelmogelijkheden die Michiel bij patiënten met voet- en houdingsgerelateerde klachten heeft.